Biografie Mr.Demo

1986 was het jaar dat ik in aanraking kwam met rap muziek, waar ik onbewust een uitlaatklep vond voor mijn thuis situatie. Aangezien ik nergens terecht kon met mijn vragen en gevoel, zocht ik die aandacht op straat. Ik ontmoette verschillende mensen met soort gelijke problemen en dezelfde smaak voor muziek, dat uiteindelijk in 1987 de hiphop wereld voor mij opende. Rede genoeg om mijn ouderlijk huis voor de straten te verruilen. De straten van Rotterdam was dé ontmoetingsplaats, daar leerde ik jongens kennen, waarvan er vandaag de dag nog een aantal actief zijn. Onbewust stimuleerden zij mij om mijn ding te blijven doen. Vanaf dat moment heb ik op verschillende plaatsen opgetreden.

 

Rap Artiest     Mr. Demo 1988 – Heden

Rotterdam       Space, Blue-Tik-In, Nighttown, Schutterslveld, Doelenplein(bevrijdingsfestival), Calypso
Amsterdam     Akneton, Escape theater, Melkweg
Zaandam         Pallace
Utrecht            Cartouche, Jaarbeurshal(Megafestatie)
Deventer         Burgerweeshuis(voorprogramma Osdorp Posse), Onderdoorgang
Den Bosch      Galaxy(host,mc), Willem II, Boortoren, Vinkenkamp(kickboksgala), Bevrijdingsfestival, Maaspoorthallen(kickboksgala)
Tilburg            013, Leyepark(summerjamfestival)
Middelburg      Nighttrain
Nijmegen         Club V.I.P, Vierdaagse, Merleyn, Doornroosje, Kolping Huis, Billabong,
                       Plein 44(bevrijdingsfestival)
Duitsland         Düsseldorf: Stahlwerk(voorprogramma MC LYTE), Krefeld: Katakombe

Suriname        Paramaribo: De Box
Polen              Wroclaw(Krakau): (gast mc Dj Kenneth)
België             Leuven: De Depot(host Hiphop 4 Haïti)

 

Door de jaren heen verhuisde ik van de ene naar de andere plaats in Nederland, waarbij Rotterdam, 's-Hertogenbosch en Nijmegen een belangrijke invloed op mijn leven hebben uitgeoefend. Rotterdam waar mijn roots ligt, 's-Hertogenbosch waar mijn zoon is geboren en Nijmegen dat ik sindsdien ook tot mijn hometown heb omgedoopt . Vanaf 1992 viel het mensen ook op, dat ik een sterk uiterlijke gelijkenis vertoon met de Hiphop icoon "Snoop Dogg". Dit was m’n homie Dj Kenneth ook opgevallen, die mij in 2005 een kans bood om als surprise act tijdens zijn gig in Polen te fungeren. Hier werd het zaadje gepland voor de potentiële mogelijkheden, waar ik eventueel in de toekomst van gebruik zou kunnen maken. Ik onderging sindsdien een lange emotionele en mentale weg van acceptatie, met betrekking tot Mr. Demo en als een look a like van Snoop. Uiteindelijk besloot ik in 2011 mezelf in te schrijven bij een artiestenbureau voor look a likes en dat leidde uiteindelijk weer tot diverse mogelijkheden en opdrachten

 

Na m’n laatste look-a-like opdracht in 2020 en tijdens de Corona crisis, begon ik op eigen tempo aan een project "Surinaamse Tijd" genaamd te werken. Een project waarvan ik het meeste van de productie zelf doe, dat zowel Nederlands als Engelstalige singles bevat en hopelijk goed zal worden ontvangen door het publiek. Mijn inspiratie haal ik uit van alles zoals directe omgeving, levenservaring maar ook actuele gebeurtenissen. Middels dit project en op onafhankelijke basis, komt op 21-07-2021 mijn debuut single Tearz Of A Motha online uit. In de toekomst hoop ik als ondernemer van een eigen platform, op mijn beurt deuren te kunnen openen voor talenten en andere artiesten.

 

MR. DEMO staat voor:

Mysterious Rhymer is Dopest Example of Musical Overdose!  

 
E-mailen