Projecten

Yepi Anu(Helpende Handen)_ 10% 
Toen ik op 17 jarige leeftijd mijn ouderlijk huis verruilde voor het Rotterdamse straatleven, kwam ik voor een tijdje in een opvanghuis terecht. In die periode ontstond een wens, om ooit een opvanghuis voor kinderen te bouwen in Suriname. Ik had toen nog geen flauw idee van hoe ik het zou moeten aan pakken, maar ik heb wel altijd het gevoel gehad dat ik iets nuttigs voor Suriname wilde doen. Door de jaren heen werd deze wens steeds intenser en heeft deze inmiddels een totaal andere vorm aangenomen. Tijdens mijn laatste bezoek aan Suriname zag ik zowel ellende als kansen en leek het mij een ontzettend interessante uitdaging, om op een duurzame wijze een productieve bijdrage te kunnen leveren aan mijn moederland. Mijn idee is om vanuit Nederland in samenwerking met Suriname een stichting op te zetten, dat in haar eigen behoeftes kan voorzien door zich voornamelijk te richten op het Eco- Toerisme. Door middel van een samenwerking met Nederlandse jongeren/jongvolwassen met Surinaamse etniciteit, die dreigen te ontsporen in de maatschappij, middels dit project toch een perspectief te kunnen bieden op een (geslaagde)toekomst. 

De beoogde doelgroep betreft hier uitsluitend om, Nederlandse jongens en meiden met Surinaamse etniciteit tussen de 16 en 24 jaar, die een laatste waarschuwing hebben gekregen van rechter/justitie ter voorkoming van een strafblad. 

Deze donatie zal onder andere worden ingezet voor:

  • Kopen van bouwgrond in Suriname!
  • Creëren van een onafhankelijk duurzame leef-werk omgeving!
  • Aansluiting ecologisch verantwoorde systemen voor energie & zoet water!

 Aangezien dit project een internationale samenwerking betreft zullen er diverse organen zoals Justitie, Overheid, Maatschappelijke en Jongerenorganisaties worden betrokken, om de haalbaarheid van dit idee te kunnen realiseren. Het is in ieder geval een zeer geruststellende gedachte dat deze donatie ervoor kan zorgen, dat de verschillende partijen waaronder ook Deskundigen, Experts en Wetenschappers, op z’n minst zullen luisteren naar dit idee. Levens Echte Familiespelen(LEF)_ 5%
Het idee voor LEF is een praktisch project dat door middel van interactieve familiespelletjes, even voor een dagje een lach op het gezicht van een kind kan brengen. De Doelgroep zijn kinderen in achterstandswijken van 6 tot 15 jaar én kinderen in Asiel Zoekers Centra. Met name de doelgroep uit een AZC wil ik hiermee een extra hart onder de riem steken, zodat er ook een beetje het gevoel van Erkenning voor hen is! Aangezien mensen in een AZC bij wet geen recht op een uitkering hebben en ook niet mogen werken om zichzelf productief in te kunnen zetten voor de maatschappij, is er totaal geen perspectief voor de ouders wat uiteindelijk weer z’n emotionele weerslag vind op de kinderen! LEF wilt graag voor een dag die mentale “Kindvriendelijke Bubbel” voor hen creëren!

Onder het motto “Een Lach Voor Een Dag” zal LEF met onder andere gerecycled materiaal, Bordspelconstructies op levensgrote formaten gaan bouwen. Dit zorgt ervoor dat de deelnemer zelf, als een fysiek onderdeel van de constructie verbonden is aan het spel, waardoor tijdens het spelen van het spel de beleving intenser wordt ervaren. Hierdoor wordt er voor die kinderen een uitlaatklep gecreëerd, om hun opgevangen negatieve energieën te kunnen ontladen. Met andere woorden… Weer even samen met elkaar kind te mogen zijn en even te vergeten onder welke omstandigheden zij moeten overleven!

Bordspellen
Het kind fungeert zelf als een pion in bijvoorbeeld: Levensweg, Mens Erger Je Niet of Ganzenbord
. Voorzien van vragen en opdrachten die enigszins aanspreekt, op de verbeelding of wensen van een getraumatiseerd kind.

Vier Op Een Rij
Een levensgrote Vier Op Een Rij, waarbij het kind door teamgenoten door middel van een katrolsysteem omhoog wordt gehesen. Om vervolgens een grote gekleurde schijf in een gleuf te deponeren. Door veel team spelletjes met kinderen te doen, kunnen veel sociale vaardigheden spelenderwijs aan hen worden overgedragen.

Zo zullen er dus tal van dit soort levensgrote constructies worden gebouwd, die kunnen worden ingezet in een achterstandswijk en AZC, om zo voor een dag een lach aan zo’n kind te bezorgen.

Deze donatie kan worden besteed aan:

  • Vervoer voor de spelen/constructies.
  • Gezonde lunchpakketten/maaltijden voor de deelnemers.
  • Praktisch/Duurzaam aandenken van deelname voor ieder deelnemer.

    Uiteindelijk kan de lach van zo’n kind nu net dát zaadje zijn, dat uitgroeit tot een wonderbaarlijke boom dat de maatschappij toekomt!

 

 
 
 
E-mailen