Look-A-Like-Snoop-A-Like Biografie

 Het begon al in 1992 toen Snoop door Dr. Dre debuteerde met “Deep Cover”, dat ik zo nu en dan een gefluister hoorde van: “Ey, die man die lijkt op Snoop man”! Ik had het in die tijd veel te druk met overleven, ik was veel te kwaad en teleurgesteld in mezelf en in mensen, dus was ik ook totaal niet met dat soort dingen bezig! Maar na z’n release van “What’s My Name”, begon ik wel steeds vaker gestaar in m’n rug te voelen en hoorde ik soms wel 20 keer op een dag dat ik op hem leek. Maar goed, ik moest hiermee leren omgaan en ik had ook totaal geen benul, van hoe verbazingwekkend of verassend mijn verschijning voor veel mensen moest zijn. Dit besef zou pas heel veel jaren later, als een bijzonder koude douche tot me doordringen!

In 2005 werd ik benaderd door m’n homie Dj Kenneth, naar aanleiding van een avondje chillen en we “The Up In Smoke Tour” hadden gezien. Hij vroeg of ik interesse had om z’n surprise act te zijn in Polen en m’n lyrics wilde spitten op instrumentals van Snoop. Uiteraard ging ik ermee akkoord, ik had enorme behoefte aan een nieuwe uitdaging en ik had weinig te verliezen. Polen vond ik een zeer bijzonder en emotionele ervaring, dat ik al vanaf het eerste moment dat ik er was voelde en koesterde, maar waar ik pas vele jaren later besefte van welk zaadje Dj Kenneth toen bij mij heeft geplant. Ondanks deze ervaring had ik nog veel jaren nodig om te groeien en bepaalde situaties te accepteren. Ik zat moreel gezien enorm met mezelf in de knoop, want mijn droom om een “bekende rapper” te worden kwam wel uit, alleen niet als Mr. Demo maar als look-a-like van Snoop. Dus als “oldschool” cat ervoer ik deze optie als “teren op andermans succes” en dat vond ik vrij frustrerend eerlijk gezegd.


In 2011 besloot ik na een inzichtelijk gesprek met een maat, om me in te schrijven bij een look-a-like agency en sindsdien ging er een compleet andere wereld voor me open.

Mijn eerste opdracht was een protest campagne van GreenPeace, waar ik onder andere de look-a-like van Christiano Ronaldo heb ontmoet. Deze ontmoeting was mijn koude douche waardoor ik besefte, dat ik precies zo reageerde zoals de mensen die mij voor het eerst zagen. Wat een bizarre gewaarwording was dat zeg! Het was een combinatie van Herkenning, Ongeloof en Verbazing, dat eindigde met een brainfuck moment… Uhm, Hoe Dan? Ik schrok er juist van, omdat ik eigenlijk zelden negatieve reacties ontving wanneer men me zag, op onzekere vriendjes van leuke meiden na dan, dus was m’n irritatie op sommige momenten van mensen ongegrond. Wat een “Eye opener” was dat zeg en ik heb vanaf dat moment, m’n tekortkoming niet meer gereflecteerd op verbaasde mensen. Sinds die opdracht van Greenpeace ben ik op plekken gekomen waar ik anders nooit geweest zou zijn en verrijkende mensen ontmoet. In 2020 heb ik mijn laatste look-a-like opdracht afgesloten met een catwalk voor Vetments tijdens Paris Fashion Week, met als klapper op de vuurpijl een foto in Vogue. Niet slecht op 48e jarige leeftijd en een lengte van 1.68m.

 

 Bekijk mijn opdrachten als Snoop-A-Like


 

 


 
 
 
E-mailen